Πώς θα απαλλαγείτε αποτελεσματικά από τον στομαχικό πόνο;

Καταχώρηση 2014/12/14

Στομαχικός πόνοςΣτομαχικός πόνοςΚάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε όλοι έρθει αντιμέτωποι με μία ενόχληση στο στομάχι ή στο έντερό μας, άλλοτε μικρή, άλλοτε μεγάλη. Aν και οι διαταραχές του πεπτικού συστήματος περιλαμβάνονται στις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις και τις περισσότερες φορές συνδέονται με την κακή διατροφή και τον τρόπο ζωής, τις περισσότερες φορές μας φέρνουν σε δύσκολη θέση και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής μας.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας μεγάλος αριθμός από τους πάσχοντες με στομαχικό πόνο, τον θεωρεί ιδιαίτερα ενοχλητικό ακόμα και όταν κάνει κάποιες απλές καθημερινές δραστηριότητες. 

Επίσης πιστεύει ότι ο πόνος έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του, αφού αναγκάζεται να αλλάξει ή να ακυρώσει κοινωνικές υποχρεώσεις και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα. Το ίδιο ισχύει και για το πώς ενεργεί στον χώρο εργασίας, αφού πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρουν ότι αναγκάζονται να απουσιάζουν συχνά από την εργασία τους λόγω αυτού του προβλήματος.

Μια νέα έρευνα που μόλις πρόσφατα δημοσιεύτηκε με τίτλο «Απαλλαγείτε από τον στομαχικό πόνο», δίνει έμφαση στην πραγματική επίπτωση του στομαχικού πόνου αναδεικνύοντας τα προσωπικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν την πάθηση η οποία συχνά υποτιμάται. Η έρευνα έδειξε μεταξύ άλλων ότι 60% των πασχόντων από στομαχικό πόνο έχει πόνο και κράμπες του εντέρου σε εβδομαδιαία βάση ενώ το 80% υποφέρει τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Ο Shailem Amin, φαρμακοποιός και ένας από τους συντελεστές της έρευνας δήλωσε ότι «Ο έλεγχος των στομαχικών πόνων και των σπασμών είναι μια κύρια ανησυχία για την πλειονότητα των πασχόντων από στομαχικό πόνο. Οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αποτελεσματικές επιλογές, ειδικά σχεδιασμένες για να στοχεύουν τον πόνο στο στομάχι και στο έντερο είναι άμεσα διαθέσιμες».

«Έχει υπολογιστεί» συνέχισε ο ερευνητής, «ότι περίπου το 50% των ατόμων που υποφέρουν από στομαχικό πόνο δεν συμβουλεύεται το γιατρό του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να αντιμετωπίζουν συχνά άτομα που αναζητούν την ανακούφιση από τον στομαχικό πόνο».

 

πηγή:heathl.in.grΣυνδεθείτε μαζί μας